Новини

В одній з мереж кав’ярень Чернівців отруїлися відвідувачі та персонал: заклад зачиняють на невизначений термін

Нині закрили заклади у Чернівцях на невизначений термін, аби  провести повну та ретельну перевірки кухонь. Робитимуть це разом із відповідними санітарно-епідеміологічними службами та спеціалістами з контролю якості харчової продукції. 

Два заклади мережі Bacara Coffee у Чернівцях зачиняють на невизначений термін. Причина — отруєння відвідувачів та працівників.

Про це розповів один із власників мережі Василь Яворський у своєму Instagram.

Як він повідомив, у гостей та персоналу зафіксували гостре отруєння.

«Мені таке могло приснитися тільки в поганому сні. У наших закладах у Чернівцях отруїлися люди. У гостей та частини команди зафіксували гостре отруєння, яке вони отримали у нашому закладі. Попередньо, це сніданки, до яких входять яйця з неповною термообробкою та інші продукти із зони ризику. Що ми робимо? Які наші дії? Сьогодні ж закриваємо заклади, аби все перевірити, провести інспекцію та розібрати всі процеси», — зауважив Яворський у своїх соцмережах. 

У закладі закликають звернутися до них, якщо у вас виявилися такі ж симптоми. Нині закрили заклади у Чернівцях на невизначений термін, аби  провести повну та ретельну перевірки кухонь. Робитимуть це разом із відповідними санітарно-епідеміологічними службами та спеціалістами з контролю якості харчової продукції.

«Закриваємо кавʼярні за адресою: Степана Бандери, 4 та Проспект Незалежності, 94», — додали у закладі. 

Нині ретельно дезінфікують заклади, обладнання, поверхні та їжу. Як тільки отримають результати перевірки, обіцяють їх публічно представити.

Оштрафують на 48 тисяч гривень

До Держпродспоживслужби надійшло повідомлення щодо 4 випадків отруєння відвідувачів закладу. Спочатку до обласної клінічної лікарні госпіталізували двох людей з гострою харчовою інфекцією. Загалом отруєння виявили у чотирьох людей. Перших хворих виявили 4 квітня, згодом двоє осіб поскаржились на нездужання 7 квітня. Діагноз пацієнтів — харчова токсикоінфекція. Про це повідомила «Шпальті» перша заступниця очільника ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області Анжела Косован.

Після звернення у закладі провели санітарно-епідеміологічне розслідування. Перевіркою встановили ряд порушень у закладі харчоблока й склали відповідний акт, висунули припис на усунення невідповідності. Нині збирають дані для подальшого притягнення.

Зокрема Анжела Косован розповіла, що у закладі виявили порушення гігієнічних норм під час виробництва продуктів. За це заклад оштрафують на 48 тисяч гривень. Відповідно до статті 65 Закону України про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин юридичні й фізичні особи — підприємці несуть відповідальність за порушення встановлених законодавством гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів або кормів. Таке порушення тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб у розмірі десяти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб — підприємців — у розмірі шести мінімальних заробітних плат.

Наразі у службі склали акт обстеження закладів та протокол. Також планують видати припис, щоб заклад упродовж місяця усунув порушення – в цей час кав’ярні можуть працювати, каже Косован.

Коментарі