Новини

У Чернівцях капітально ремонтують три вулиці: що відомо

Заступник міського голови також розповів, які ще вулиці капітально відремонтують цього року. Також зауважив, що окрім капітальних ремонтних робіт робитимуть поточні.

У Чернівцях розпочали капітальний ремонт вулиці Ярошинської сьогодні, 4 квітня. Тут частково обмежать рух.

На вулиці оновлять каналізаційні та водопровідні труби, а також дорожнє покриття. Про це розповів заступник міського голови Василь Зазуляк, пише «Шпальта». Тут зроблять нову зливну мережу. Відновлять дорожнє покриття, облаштують тротуари.

«Ви можете побачити незлічиму кількість латок, переритих траншей. Тож зрозуміло, що тут мережі в жахливому стані», — каже Зазуляк. 

На ремонт цієї дороги закладено понад 38,6 мільйона гривень. Виконуватиме роботи фірма «Технобуд-Сервіс». Роботи ж планують завершити до вересня цього року. Раніше «Шпальта» писала, що для водіїв розробили схему об’їзду.

Як розповів Василь Зазуляк, при виборі доріг, які треба ремонтувати, Департамент інфраструктури керується трьома основними засадами: станом мереж, рухом громадського транспорту, зверненнями мешканців.

Що стосується вулиці Ярошинської, заступник міського голови каже: щодо неї було багато звернень від мешканців мікрорайону. Тут розташований каналізаційний колектор, який нині у жахливому стані та не справляється зі своєю функцією.

Капітальний ремонт вулиць Заньковецької та Руської

Цього року у Чернівцях відремонтують капітально ще дві вулиці: Руську та Заньковецької. Що стосується бруківки на вулицях, її зберігатиме МіськШЕП, а потім вцілілу використовуватимуть для інших доріг.

«Будемо неї викладати другорядні вулиці, де не настільки інтенсивний рух, де немає громадського транспорту», — каже Зазуляк. 

Ремонтні роботи на вулиці Заньковецької планують розпочати наступного тижня. Нині підрядник визначається щодо переміщення техніки та робітників.

«На вулиці М. Заньковецької, а зокрема на ділянці дороги від вулиці Університетської до площі Філармонії, повністю обмежать рух транспортних засобів у зв’язку із проведенням робіт з капітального ремонту», — йшлося раніше у повідомленні міської ради.

Обмеження триватимуть п’ять місяців, до 1 вересня 2024 року. Капітальний ремонт вулиці Марії Заньковецької з перехрестям вулиці 28-го червня та облаштуванням пішохідної зони коштуватиме місту 48 мільйонів 108 тисяч 835 гривень.

Угоду вклали з підрядником «Техно-буд-центр». Підготовчі роботи розпочнуть у квітні. Зокрема йдеться й про пішохідну частину та ремонт зовнішніх інженерних мереж. Освітленням та озелененням будуть займатися влітку. Окрім цього, у договорі зазначили, що на ремонтні роботи вулиці дають 10 років гарантії.

27 березня у Чернівцях розпочали капітальний ремонт частини вулиці Руської, від Зеленої до Січових Стрільців. Рух транспорту на цій ділянці частково обмежили. Згідно з угодою, роботи мають завершити до грудня.

Приватний транспорт може об’їхати ділянку дороги через вулиці Січових Стрільців, Кишинівську, Зелену. Громадський транспорт поки курсуватиме без змін.

Як раніше повідомляли в Департаменті інфраструктури, на ділянці дороги замінюють аварійні мережі з подальшим відновленням дорожнього покриття. Деяким мережам сто років.

«Ми не ремонтуємо дорогу – ми замінюємо аварійні мережі, відтак — відновлення дорожнього покриття. Місто інвестує в новий громадський транспорт – нелогічно через розбиту дорогу постійно втрачати кошти на його ремонт», – про це раніше повідомив заступник міського голови Василь Зазуляк.

Окрім капітальних ремонтів, у бюджеті міста закладені кошти на поточний ремонт.

Фото вулиці Ярошинської

Автор: Ігор Константинюк 

Коментарі