Афіша, Новини

Говоритимуть про якісну освіту: у Чернівцях проведуть «Найбільший урок у світі»

Ініціативу реалізують по всій Україні. Таким чином 1500 амбасадорів проведуть уроки для понад 18000 дітей. 

Реалізація проєкту у 2023 році на Буковині/фото надали організатори

У Чернівцях у квітні реалізують «Найбільший Урок у Світі 2024». Вступну конференцію проєкту проведуть 14 квітня у Центрі Миколайчука. 

Про це повідомляють організатори ВП ВМГО «АЙСЕК в Україні» у місті Чернівцях, пише «Шпальта». 

Як зауважують організатори, «Найбільший Урок у Світі 2024» — наймасштабніший проєкт АЙСЕКу в Україні. 

«Ця всесвітня ініціатива створена завдяки Project Everyone, націлена поширити обізнаність про Цілі Сталого Розвитку серед молоді і дітей, та надихнути їх стати тим поколінням, що змінює світ. Project Everyone, стратегічний партнер ООН, реалізовує цю ініціативу в Україні з 2015 року у партнерстві з іншими громадськими та молодіжними організаціями», — додають організатори. 

Проєкт реалізують за участю амбасадорів, які проводитимуть уроки дітям у школах. Взяти участь можуть люди віком 16-30 років. Для цього необхідно зареєструватися за посиланням.  

«Ми закликаємо молодих людей стати амбасадорами цієї ініціативи, аби в першу чергу повпливати на стан освіти в Україні та сприяти свідомості дітей та підлітків у цій темі. Амбасадорство -—це не лише черговий шлях для саморозвитку, а й чудова можливість порушити важливу тему серед молодого покоління та зробити внесок у реалізацію Цілі Сталого Розвитку №4, а саме “Якісна освіта”», — зауважив організатор події Микола Опеченик. 

Для людей, що захочуть проводити уроки, 14 квітня  відбудеться вступна конференція. ЇЇ основна мета — підготувати учасників проєкту до проведення уроків. Окрім цього говоритимуть на такі теми, як роль психолога у педагогічному процесі, вплив штучного інтелекту на якість навчання, створення мотивуючого навчального середовища, ефективність навчання у приватних школах. Також подискутують на тему «Чи справді вища освіта важлива у 21 столітті?». Учасники отримають подарунки від партнерів ініціативи.

Довідково

Цьогоріч проєкт спрямований на четверту Ціль Сталого Розвитку – якісна освіта. Обрали саме цю ціль, бо згідно з дослідженням PISA, у 2024 році базового рівня читацької грамотності не досягли 25,9% українських підлітків, природничо-наукової – 26,4%, математичної – 36%.  Також за даними Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ, через збройну агресію росії проти України, починаючи з 24 лютого 2022 року, 2,3 мільйона українських дітей виїхали за кордон. Додають, що з лютого 2022 року окупанти пошкодили та знищили понад 3790 закладів освіти.

В Україні проєкт охопить 24 області, де 1500 амбасадорів проведуть уроки для понад 18000 дітей про Цілі сталого розвитку.

 

Фото з реалізація проєкту у 2023 році на Буковині/надали організатори

Коментарі