Новини

Україна та Польща готові укласти угоду про контроль на спільних прикордонних пунктах: що відомо

Україна та Польща домовилися продовжити пошук «взаємовигідних рішень», таких як верифікація та система контролю, для торгівлі агропродовольчими товарами.

Фото: Кабінет Міністрів України

У Варшаві завершилися українсько-польські консультації на рівні прем’єрів щодо блокування кордону протестувальниками та кризи агроекспорту української продукції.

Про це повідомили у Кабінеті міністрів України, пише Громадське.

За підсумками зустрічі посадовців України та Польщі сторони підписали спільну заяву. Серед іншого, Україна та Польща домовилися продовжити пошук «взаємовигідних рішень», таких як верифікація та система контролю, для торгівлі агропродовольчими товарами.

Міністри, відповідальні за сільське господарство та торгівлю обох сторін, продовжуватимуть переговори.

Також Україна та Польща підтвердили свою готовність укласти угоду про забезпечення контролю на спільних прикордонних пунктах пропуску та співпрацю органів контролю, після схвалення Комісією ЄС, для запуску обміну логістичними даними в окремих дорожніх пунктах пропуску.

Сторони підтвердили, що заходи з лібералізації торгівлі повинні бути сформовані таким чином, щоб мати позитивний вплив на економіку Польщі, інших членів ЄС, а також України. І при цьому не дестабілізували ринки країн. Спільно розроблені механізми повинні контролювати стабільність торгівлі, враховуючи зміну безпекової ситуації в Україні.

Коментарі