Новини

Єдиний безкоштовний в області: у дитячій лікарні Чернівців облаштували комп’ютерний томограф

Комп’ютерний томограф Чернівецька міська дитяча клінічна лікарня отримала коштом Світового банку.

 

У Міській дитячій клінічній лікарні Чернівців встановили комп’ютерний томограф. Аби облаштувати його в лікарні, внесли зміни до проєкту відділення невідкладних станів. Знесли стіну, аби все ж таки помістити сучасний апарат в клініку.

Як розповів «Шпальті» генеральний директор лікарні Дмитро Білоус, ідея виникла ще два роки тому.

В установі зіштовхнулися з тим, що діти змушені робити відповідні обстеження в інших лікувальних закладах, зокрема й у приватних. Тоді лікарня звернулася до Міністерства охорони здоров’я з обгрунтуванням, для чого необхідний прилад. Світовий банк закуповував для України відповідні прилади, а чернівецька дитяча лікарня увійшла до десятки закладів, котрі отримали їх.

Нині це єдиний безкоштовний томограф для дітей у Чернівцях та регіоні.

«Поставили його сюди краном. Міністерство охорони здоров’я забезпечило нас комп’ютерним томографом, що вартує понад 9 мільйонів гривень. Облаштування та ремонт приміщення закладені в проєкті відділення невідкладних станів», — каже гендиректор закладу. 

Водночас Дмитро Білоус зауважує, що відділення невідкладних станів без якісної діагностики втрачає свій сенс. В іншому приміщенні облаштувати томограф не могли з двох причин: він має бути в стінах відділення невідкладних станів, а приміщення має відповідати певним вимогам. Йдеться про максимально рівну підлогу, кондиціонування, вентиляцію та освітлення.

«Проєкт відділення невідкладних станів змінювали саме під комп’ютерний томограф. Робили це , коли бачили проєкт на папері. Ми зрозуміли, що без якісної діагностики відділення невідкладних станів втрачає свій сенс. Тому комп’ютерний томограф дозволить нам діагностувати та лікувати маленьких пацієнтів», – розповідає генерального директор лікарні Дмитро Білоус.

Раніше «Шпальта» розповідала, що у міській дитячій клінічній лікарні запрацювало відділення невідкладних станів. Повністю відділення почало працювати 20 березня, поки у «холодному» режимі. Згодом дивіться у відео «Шпальти», як у лікарні облаштували вищезгадане відділення.

Фото “Шпальти”

Коментарі