Новини

Переправляли «ухилянтів» за кордон: майже 40 перевізників відключили від системи «ШЛЯХ»

Серед них четверо буковинців.

Фото: Західного регіонального управління Держприкордонслужби України

37 перевізників відключили на три місяці від системи «ШЛЯХ» за системне порушення військовозобов’язаними правил перетину державного кордону.

Про це повідомляє ДСБТ «Укртрансбезпека».

Так, комісія з питань припинення доступу ліцензіатів до Єдиного комплексу інформаційних систем Укртрансбезпеки ухвалила рішення відключити на три місяці від системи «ШЛЯХ» низку перевізників. Це передбачено постановою Кабміну від 27 січня 1995 року №57.

За матеріалами Державної прикордонної служби України, ці перевізники у період дії воєнного стану були причетні до організації каналів переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон.

«Особи, яким було організовано виїзд за межі України в якості водіїв автомобільного транспорту, впродовж 60 днів не повернулися в Україну, чим порушили встановлені правила перетину державного кордону», — йдеться у повідомленні.

Серед 37 перевізників з переліку – четверо буковинців. Інформацію про них журналісти «Шпальти» знайшли на сайті youcontrol.com.ua

Зокрема це ФОП Вербицький Андрій Олександрович зареєстрований у Чернівцях, ФОП Ротар Андрій Іванович зареєстрований Глибоцькому районі, ФОП Мельничук Дмитро Васильович – також зареєстрований у Чернівцях. ФОП Фештрига Денис Ігорович – за інформацією  youcontrol зареєстрований у Кіцмані.

Повідомляють, що на розгляд Комісії подали ще десятки фактів зловживань із внесення даних у Систему. Цю інформацію перевірять та ухвалять рішення щодо кожного випадку.

До складу комісії Укртрансбезпеки увійшли представники: Міністерства відновлення, Державної регуляторної служби, представник Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України.

 

Коментарі