Новини

У Чернівцях навчатимуть керувати дронами – МОН

Чернівецьке училище увійшло до проєкту «#100 майстерень». У його межах оновлять майстерні для навчання тих фахівців, яких не вистачає на ринку праці та які професії будуть потрібні для відбудови та відновлення країни. До цієї ж програми увійшов Глибоцький професійний ліцей. Там облаштують майстерні для навчання водіїв та слюсарів. 

У Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки навчатимуть керувати дронами. На облаштування майстерні у закладі виділять понад 5 мільйонів гривень з державного бюджету.

Про це йдеться на сайті Міністерства освіти України. 

У повідомленні йдеться, що цьогоріч створять дві майстерні за профілем оператор дистанційно керованих апаратів, тобто оператор цивільних дронів. Професію планують ліцензувати в 2024 році.

«За цим напрямом майстерні оновлять в Тернопільському професійному коледжі з посиленою військовою та фізичною підготовкою і Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки», — додають у Міністерстві освіти України. 

Як повідомили у МОН, облаштування майстерні загалом вартує понад 8 мільйонів гривень. Проте більшу частину грошей виділять з держбюджету.

Училище у Чернівцях увійшло до проєкту «#100 майстерень». На нього з держбюджету передбачили 500 мільйонів гривень. У межах такого проєкту нині відібрали понад 70 професійно-технічних закладів. Відібрані заклади оновлять майстерні для навчання тих фахівців, яких не вистачає на ринку праці та які професії будуть потрібні для відбудови та відновлення країни.

До цієї ж програми увійшов Глибоцький професійний ліцей. Там облаштують майстерні для навчання водіїв та слюсарів за понад 6,6 мільйона гривень. Оновлення приміщень мають почати наприкінці весни.

Коментарі