Афіша, Новини

На кінофестивалі у Чернівцях покажуть фільм від лауреата премії «Оскар» Стіва Макквіна та А24 «Окуповане місто»

На Миколайчук OPEN відбудеться українська фестивальна прем’єра стрічки.

Українська фестивальна прем’єра фільму від лауреата премії «Оскар» Стіва Макквіна та А24 «Окуповане місто» відбудеться на Миколайчук OPEN.

Про це Шпальті повідомили організатори фестивалю.

Особливий показ фільму відбудеться у рамках документальної секції «Невигадане» третього кінофестивалю Миколайчук OPEN. Попередні 2 роки у документальній секції фестивалю представляли переважно українськими фільмами. Як зауважують організатори, цьогоріч до неї увійдуть найкращі документальні стрічки з усього світу. Особливе місце посідатиме картина «Окуповане місто» режисера Стіва Макквіна з програми 76-го Каннського кінофестивалю.

Про стрічку

«Окуповане місто» – це перший повнометражний документальний фільм режисера. Він розповідає про нацистську окупацію Амстердама під час Другої світової війни та відправляє у кінематографічну подорож сучасним Амстердамом, що переживає COVID-19 та приймає українських біженців. В основі стрічки лежить книга дружини Стіва Макквіна, Б’янки Стігтер, — «Атлас окупованого міста, Амстердам 1940-1945».

Нагадаємо, що фестиваль Миколайчук OPEN відбудеться у Чернівцях з 15 до 23 червня.

Довідково

Стів Макквін став відомим у 2011 році завдяки фільму «Сором» з Майклом Фассбендером у головній ролі. Наступна його робота, «Дванадцять років рабства», принесла режисеру «Оскар» за найкращий фільм. У стрічці зіграли такі зірки, як Чиветел Еджіофор, Майкл Фассбендер, Люпіта Ніонго, Бенедикт Камбербетч, Пол Дано, Бред Пітт та інші.

Кадри з фільму, фото надали організатори фестивалю 

Коментарі