Новини

Нагородження «20 днів у Маріуполі» додадуть до скороченої телеверсії «Оскара»

Оновлену версію отримають ліцензіати «Оскара» по всьому світу.

Фото: REUTERS

Американська кіноакадемія планує додати до скороченої міжнародної телеверсії «Оскара» фрагмент із нагородженням фільму «20 днів у Маріуполі» після обурення в Україні.

Про це пише видання Deadline Hollywood, що спеціалізується на висвітленні індустрії розваг, з посиланням на джерела, повідомляє Громадське.

Оновлену версію отримають ліцензіати «Оскара» по всьому світу, а не лише український мовник «Суспільне».

У виданні зазначають, що створення 90-хвилинної скороченої телеверсії завжди передбачало, що деякі фрагменти з тригодинної трансляції церемонії нагородження доведеться вирізати. До скороченої версії зазвичай потрапляє приблизно 12-15 із 23 номінацій.

Водночас Deadline погодився, що було досить сумнівно відмовлятися від показу номінації з найкращим документальним повнометражним фільмом, враховуючи, що всі п’ять номінантів у цій категорії стосувалися міжнародних тем. Тож цілком можна було передбачити, що міжнародна авдиторія захоче дізнатися переможця.

Крім того, як пише видання, фільм «20 днів у Маріуполі», в якому розповідається про облогу українського портового міста та знищення мирних жителів російськими військами, був відомим фаворитом на перемогу. Тож це повинно було б переконати продюсерів включити категорію до скороченої телеверсії.

Однак Deadline не бачить ознак того, що частину з нагородженням за «Найкращий повнометражний документальний фільм» вилучили з політичних причин.

Нагадаємо, фільм «20 днів у Маріуполі» Мстислава Чернова здобув премію «Оскар» за найкращий повнометражний документальний фільм.

Це перше українське кіно, яке здобуло цю престижну нагороду Американської кіноакадемії.

Організатори вирізали нагородження українських документалістів з міжнародної скороченої версії «Оскара».

 

Коментарі