Новини

Україна дронами паралізувала 12% нафтопереробних потужностей рф за два дні — Bloomberg

Удари по нафтових об’єктах мають на меті перервати російський експорт і постачання палива для російської армії на передовій.

Getty Images

Атаки українських безпілотників в останні два дні призвели до зупинки трьох нафтопереробних заводів глибоко на території росії. Разом вони складають близько 12% нафтопереробних потужностей рф.

Про це пише Bloomberg.

У повідомленні також йдеться, що удари по нафтових об’єктах мають на меті перервати російський експорт і постачання палива для російської армії на передовій, відзначає видання.

Bloomberg зазначає, що Україна використовувала безпілотники для атак на важливі російські нафтові об’єкти від Чорного до Балтійського морів з початку цього року. Початковий шквал атак у лютому вразив майже п’яту частину потужностей росії з переробки сирої нафти, але на початку березня галузь уже відновлювалася.

Smoke rises from the Ryazan refinery in Russia, in a video released by AP on March 13.Source: Ostorozhno Novosti via AP

Три об’єкти, які за останні два дні обстріляли українські безпілотники, складають близько 12% нафтопереробних потужностей росії, пише видання.

Глава рф володимир путін відреагував на українські удари, заявивши, що їхня мета нібито «якщо не зірвати вибори в росії, то втрутитися в них». Відомо, що росія готується до президентських виборів 15-17 березня.

Коментарі