Афіша

Презентація фільму та фотовиставка: у Чернівцях проведуть «Дні кіно від ТРО»

У межах проєкту презентують фільм «Готові до спротиву. 107 бригада».

У Чернівцях на вихідних 16-17 березня у приміщенні кіноконцертної зали «Чернівці» відбудуться «Дні кіно від ТРО».

Про це повідомляють організатори  заходу. 

У межах проєкту – презентація фотовиставки «Довжиною у війну», показ документальних та художніх стрічок про російсько-українську війну, а також презентація фільму «Готові до спротиву. 107 бригада», який знімали чернівецький журналіст Микола Кобилюк з режисером і військовослужбовцем Олександром Ткачуком.

Зазначають, що «Дні кіно від ТРО» – це всеукраїнський тур команди «ТРО Медіа» із презентацією документальних фільмів та історій, а також фотовиставки, що створені військовослужбовцями служби зв’язків з громадськістю Командування Сил територіальної оборони ЗСУ.

Глядачам презентують фотоекспозицію «Довжиною у війну». Це виставка репортажних світлин на воєнну тематику військовослужбовців ЗСУ – начальника служби зв’язків з громадськістю Командування Сил територіальної оборони ЗСУ полковника Олексія Дмитрашківського та фотографа, молодшого сержанта Олега Пальчика.

«Головна мета заходу «Дні кіно від ТРО» – показати глядачеві війну без прикрас; продемонструвати документальні свідчення про воєнні злочини російської армії на території України; сприяти зміцненню мотивації до військової служби у лавах ЗСУ серед військовозобов’язаних громадян та допомогти формувати національно-патріотичне виховання серед молодого покоління українців», – йдеться в анонсі.

Фотовиставка «Довжиною у війну» це 200 світлин з війни, які увійшли до цієї виставки, є фотодоказами злочинної діяльності армії рф. Фотоекспозицію «Довжиною у війну» презентували також за кордоном: Бельгія, Франція, Німеччина, Польща, Іспанія, Нідерланди, Латвія, Литва, Естонія.

«Готові до спротиву» це цикл документальних фільмів про бригади Сил територіальної оборони Збройних Сил України. У стрічках цього циклу задокументовано бойові історії з життя підрозділів тероборони.

«Події фільму «107 бригада» із циклу «Готові до спротиву» охоплюють період від початку повномасштабної війни до червня 2023 року. Це – історії солдатів, сержантів та офіцерів чернівецької бригади тероборони на війні: підприємця, який покинув бізнес заради порятунку держави, а на війні втратив ногу, але продовжує захищати Україну; священника, який взяв до рук зброю і пішов на війну; чоловіка і дружини, які разом служать в українському війську та багатьох інших захисників», – йдеться в анонсі.

Детальний план заходів за посиланням.

 

Коментарі