Новини

Чому нагородження «20 днів у Маріуполі» вирізали з телеверсії «Оскар» — роз’яснення Disney Entertainment

Оскар за фільм про Маріуполь. Фото: REUTERS/Mike Blake

Нагородження фільму «20 днів у Маріуполі» не внесли до скороченої міжнародної телеверсії церемонії «Оскар» через часові обмеження, передбачені для короткої версії шоу.

Про це заявили Disney Entertainment, пише «Суспільне культура».

Зазначається, що окремі категорії та частини шоу не вдалося внести до 90-хвилинної версії для міжнародної авдиторії через часові обмеження. При цьому вибір номінацій для скороченої версії визначили заздалегідь упродовж процесу планування декілька тижнів тому, заявили у Disney Entertainment.

«Втім, зведений підсумок усіх пропущених переможців, у тому числі «20 днів у Маріуполі», до скороченої версії внесли», – зазначили в Disney Entertainment.

У компанії додали, що ліцензію на показ як повної церемонії наживо, так і альтернативної 90-хвилинної версії шоу в Україні надали «Суспільному». Disney Entertainment заявили, що повідомили «Суспільному» про те, у якому вигляді церемонію транслювали в Україні.

Напередодні стало відомо, що організатори вирізали номінацію «Найкращий повнометражний документальний фільм», у якій переміг фільм «20 днів у Маріуполі» українського режисера Мстислава Чернова, зі скороченої міжнародної телеверсії 96-ї церемонії вручення нагород премії «Оскар». Із неї вирізали також і нагородження за деякими іншими номінаціями.

Команда «Суспільного» висловила своє обурення організаторам цьогорічної премії The Walt Disney Company Limited. Замість скороченої версії для українських глядачів «Суспільне Культура» заявили, що покажуть повну версію, яка була в прямому етері в ніч проти 11 березня.

Нагадаємо, фільм «20 днів у Маріуполі» Мстислава Чернова здобув премію «Оскар» за найкращий повнометражний документальний фільм.

Коментарі