Новини

Клічук розповів, чи приберуть з Соборної площі намети Remar S.O.S

Наразі йде мова про продовження співпраці міста та іспанських благодійників з Remar S.O.S, але в інших форматах.

Клічук розповів, чи заберуть з СОборної площі намети Remar S.O.S

Фото Ігоря Константинюка

Міська рада Чернівців та іспанська благодійна організація Remar S.O.S проводили перемовини й вирішили залишити наметовий табір на Соборній площі до травня. Про це під час своєї пресконференції повідомив міський голова Роман Клічук.

Пресслужба Чернівецької міськради інформувала сьогодні, 7 березня, що представники «Remar S.O.S» декларували наміри з розширення своїх послуг у місті. Зокрема запропонували нові форми роботи. А саме, медичне обслуговування в шелтерах та робота з дітьми. Надалі вони планують переносити діяльність організації з Соборної площі до стаціонарних приміщень.

«Вони підключають інші програми. Якщо ми спільно будемо бачити, що в цьому є потреба, вони залишаться. Наразі вивчаємо можливість перемістити їхню діяльність до приміщення, щоби вони не були під куполом на Соборній площі. Вже цього місяця вони запустять ще деякі програми, спрямовані на ВПО, соціально незахищені верстви населення та дітей. Це одна з найбільших компаній у Європі. Ми зацікавлені, щоби вони в нас працювали. У них різні напрямки, такі, як будівництво хоспісів для літніх людей, різні соціальні програми», – каже міський голова.

За його словами, досі організація не зверталася щодо приміщення. Однак вони готують програми, і відштовхуючись від їхніх ідей, повідомлять, яке приміщення їм потрібно. Лише тоді міськрада шукатиме для іспанських благодійників нове місце для роботи.

Раніше Шпальта розповідала, що в міській раді стартувала четверта хвиля стажування молоді та студентів.

Коментарі