Новини

У Чернівцях на базі БФ «Я майбутнє України» запрацював Департамент захисту прав дітей

Департамент надаватиме підопічним системну підтримку. Йдеться про гуманітарну, соціальну, психологічну, медичну та, за потреби, реабілітаційну допомогу. 

Фото надали у БФ “Я майбутнє України”

У Чернівцях 4 березня запрацював Департамент захисту прав дітей, який створив Благодійний фонд «Я майбутнє України».

Про це «Шпальті» розповіла голова БФ «Я майбутнє України» Марта Левченко.

«Наш фонд сьогодні — це комплексна допомога жінкам, бабусям, людям з інвалідністю, собакам, але фундамент нашої благодійної місії вже два десятки років — це турбота про дітей. Тому ми вирішили створити окремий вузьконаправлений підрозділ, щоб на питання захисту дітей реагувати оперативніше, глибше, системніше, тому що маємо необхідні для цього досвід, знання та силу. Ми створюємо Департамент захисту прав дітей», — зазначила Марта Левченко. 

Департамент надаватиме підопічним системну підтримку: гуманітарну, соціальну, психологічну, медичну та, за потреби, реабілітаційну.

У повідомленні йдеться, що у Чернівцях за попередніми підрахунками є близько 200 дітей, яким потрібна допомога. Водночас у фонді зауважують, що насправді їх набагато більше.

Щоб закривати нагальні запити та вирішувати проблеми дітей, фахівці департаменту проводитимуть виїзди до своїх підопічних, спілкуватимуться з родинами особисто.

«Не просто оглядатимуть умови проживання, а змінюватимуть їх на краще. Залучатимемо Управління патрульної поліції в Чернівецькій області, Ювенальну поліцію ГУНП в Чернівецькій області, Чернівецьким міським центром соціальних служб, Службою у справах дітей Чернівецької міської ради, освітні заклади міста та всіх небайдужих людей. Також формуєм мережу активних та дієвих партнерів в інших регіонах для того, щоб особисто бачити кожну родину, що перебуває в складних життєвих обставинах», — додає Марта Левченко. 

Також Департамент захисту прав дітей відновлює проєкт «Друг дитини», який призупинили через повномасштабне вторгнення.
З дітьми працюватимуть психологи, навчені фахівці, які вміють виявляти факти насильства вчиненого щодо дитини, зокрема сексуального. Про такі випадки повідомлятимуть правоохоронців.

Чернівці – це перше місто, де запрацював Департамент захисту прав дітей БФ «Я Майбутнє України». Однак згодом фонд планує розширювати географію допомоги, адже в умовах воєнного стану родин, які потребують опіки стає більше.

Довідково 

Якщо вам потрібна підтримка Департаменту захисту прав дітей або якщо ви знаєте родини, які опинилися у складних життєвих ситуаціях, звертайтеся:
гаряча лінія допомоги дітям, телефонуйте безкоштовно,
з понеділка по п’ятницю з 9:00 по 18:00:
+30800503231

Щодо партнерства, підтримки додаткових організаційних питань:
+380992000103

Коментарі