Новини

У Львові оголосили архітектурний конкурс на відбудову музею Шухевича, який зруйнували росіяни

На місці зруйнованого музею практично завершили демонтажні роботи.

Зруйнований музей імені Романа Шухевича. Фото Романа Балука/Львівська міська рада

У Львові оголосили Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на відбудову Музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича. Музей зруйнували внаслідок російського обстрілу в ніч на 1 січня.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, журі розгляне усі можливі варіанти відновлення музею Романа Шухевича, а також розвитку прилеглої території і обере найкращий.

«Ми зібрали всю можливу документацію щодо музею, експозицію, як вона виглядала, важливі елементи, в тому числі криївку, яку ми хочемо відтворити в оригінальному вигляді. Ми хочемо максимально автентики тут зберегти. Зокрема для цього зберегли автентичну цеглу, яку вдалося неушкодженою забрати з місця обстрілу. Тож всі вцілілі елементи будуть використані. Водночас ми маємо сучасними засобами забезпечити інклюзивність простору, а також забезпечити належне для музею функціонування систем вентиляції та кондиціонування», — каже Антон Коломєйцев.

Заступниця міського голови Львова з гуманітарних питань Ірина Кулинич зазначила, що на місці вже практично завершили демонтажні роботи.

Зареєструватися на конкурс можна з 5 березня і до 17:00 25 березня 2024 року за посиланням. Подати конкурсний проєкт можна до 17:00 6 травня 2024 року. В травні журі визначить переможців конкурсу.

Коментарі