Новини

Судили за привласнення гумдопомоги: ексгендиректору обласної лікарні у Чернівцях Бродовському призначили умовний термін

Суд перекваліфікував злочин, як вчинений з необережності. Бродовському призначили рік умовного терміну.

На фото Сергій Бродовський/Facebook

Колишньому генеральному директору Чернівецької обласної клінічної лікарні Сергію Бродовському призначили рік умовного терміну. Раніше його підозрювали у привласненні гумдопомоги.

Про це стало відомо з вироку Першотравневого районного суду у Чернівцях.

Суд перекваліфікував його дії, як злочин, вчинений з необережності. Водночас Бродовському повернуть понад мільйон гривень застави.

Що відомо про справу?

У травні 2022 року правоохоронці затримали гендиректора обласної лікарні Сергія Бродовського. Спочатку Бродовському оголосили підозру в організації платного перевезення пацієнтів каретами швидкої, які передали з-за кордону як гуманітарну допомогу.

«Правоохоронці зафіксували факт вимагання 16 тис. грн від буковинця за транспортування його з Чернівців до Ужгорода і затримали родича посадовця після розрахунку за цю послугу просто на території лікарні», – йдеться у повідомленні обласного управління Служби безпеки України. 

За версією слідства, машини ймовірно зареєстрували на громадську організацію «Невідкладна хірургічна допомога Буковини». Пізніше його звинуватили у привласненні психотропних ліків шляхом зловживання службовим становищем.

Про це йдеться в ухвалі суду.

Там також зазначається, що в березні 2022 року Бродовський звернувся до румунського благодійного фонду «Шехеразаде» з проханням надіслати медикаменти як гуманітарну допомогу. Згодом він надіслав ще одного листа. У ньому йшлося, що для зберігання ліків виділять приміщення.

Також слідству відомо, що у квітні привезли ліки та медичні розхідні матеріали на 246 тисяч доларів. 

«Він забезпечив перевезення отриманої гуманітарної допомоги до складського приватного приміщення в с. Чагор, Чернівецького району Чернівецької області, яке не перебувало у відданні ОКНП «Чернівецька ОКЛ», та без оформлення будь-яких правовстановлюючих документів організував розвантаження предметів вказаної гуманітарної допомоги, де вони знаходились до 14 квітня», — йдеться в ухвалі суду.

Злочин вчинений з необережності

Бродовському оголошували підозру в заволодінні майном завдяки зловживанню службовим становищем. Також оголошували підозру у привласненні психотропних речовин, також шляхом зловживання службовим становищем.

За частиною 5 статті 191 та частиною 3 статті 308 Кримінального кодексу, Бродовському загрожувало позбавлення волі терміном від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади 3 роки та з конфіскацією майна.

Проте, згідно з вироком, суд дії Бродовського кваліфікував за частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України. А саме, як злочин, вчинений з необережності.

Коментарі