Новини

У Чернівцях під час хвилини мовчання школярі розгорнули 25-метровий прапор

Учні Чернівецького ліцею №5 «Оріяна» розгорнули стяг на Центральній площі міста на честь загиблих на війні військовослужбовців.

У Чернівцях під час хвилини школярі розгорнули 25-метровий прапор

фото Галини Абрам’юк

У Чернівцях під час всеукраїнської хвилини мовчання школярі ліцею №5 «Оріяна» розгорнули двадцятип’ятиметровий синьо-жовтий стяг.

Про цю патріотичну акцію Шпальті розповіла директорка закладу Галина Абрам’юк.

Директорка запевняє, що школярі долучаються до хвилини щодня у навчальному закладі, але сьогодні вирішили вшанувати полеглих героїв у іншому форматі:

«Школа повинна найперше формувати систему цінностей, окрім того, щоб давати знання. А найвищою цінністю зараз є любов до України, патріотизм і участь у захисті України. Інакше не може бути. Ми не можемо виховувати манкуртів і перевертнів», — каже директорка.

фото Галини Абрам’юк

Акцію планували близько тижня, розповідає Галина Абрам’юк. До участі в акції долучились близько 60 школярів навчального закладу.

«Це діти, які пішли до школи, коли почалася війна. Десять років це для історії мить, а для людського життя це значний відрізок. Зараз вони стають свідомими та розуміють, яку ціну ми сплачуємо за збереження нашої державності», — переконана директорка. 

У Чернівцях під час хвилини школярі розгорнули 25-метровий прапор

фото Галини Абрам’юк

Нагадаємо, також Шпальта розповідала, що у Німеччині змінюють транскрипцію столиці України з Kiew на Kyjiv.

Коментарі