Новини

У селі Стерчі на Буковині відкрили меморіальні знаки полеглим захисникам

Їх встановили на фасаді місцевої школи.

У селі Стерчі Глибоцької громади відкрили меморіальні знаки полеглим захисникам України Віталію Задорожньому та Вадиму Чорнею. Їх встановили на фасаді місцевої школи.

Про це повідомляє Чернівецька обласна рада.

«Хто як не ми? Хто як не я? Хто захистить мою сім’ю, окрім мене?» – згадує сім’я слова Віталія Задорожного, коли той повертався на фронт.

Він був професійним військовим, учасником АТО. Після повномасштабного вторгнення російської федерації, маючи бойовий досвід, він вступив до 68 штурмової бригади і воював на Бахмутському напрямку.

Штаб-сержант Віталій Задорожний загинув 2 січня 2023 року у населеному пункті Бахмуті Донецької области під час ракетно-артилерійського обстрілу. Від вибухової хвилі отримав поранення, несумісні з життям. Похований на Алеї слави міста Чернівців.

Вадим Чорней родом із села Горобівців Глибоцького району. Все життя працював електрозварювальником, виготовляв ковані вироби. Взимку 2022 року, коли розпочалася повномасштабна війна, Вадим вступив до територіальної оборони. У травні 2023 року приєднався до лав Збройних сил України.

Брав активну участь в обороні під Бахмутом, Краматорськом. Побратими згадують про Вадима як сумлінного та виконавського. Він був водієм – возив побратимів на позиції, підвозив матеріали, боєприпаси, ремонтував автомобілі. Отримав позивний Лев.

Загинув у ході бойових дій у селі Богданівка Бахмутського району Донецької области 29 листопада 2023 року від артобстрілу зі зброєю в руках. Похований на Алеї слави міста Чернівців.

Коментарі