Новини

У Сокирянах відкрили науково-освітній простір «Time to open»

Тут наука поєднується з мистецтвом, надаючи маленьким відвідувачам можливість займатися шахами, читанням, фінансовою грамотністю.

У Сокирянах відкрили науково-освітній простір «Time to open». Він став справжнім центром розвитку творчого мислення та креативної уяви для дітей і молоді.

Про це «Шпальті» повідомив голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко.

Простір створили у співпраці з Малою академією наук НАНУ та Майстернею креативності.

«Ми хочемо зробити так, щоб навчатися і здобувати освіту було модно. Лише тоді можна залучити дітей. У цьому просторі філософія такого часу, щоб навчатися, не сидячи за партою склавши руки. Хочемо зробити такі предмети, які не входять до навчальної програми або ті предмети, які хотіли б впровадити», – каже Бойко. 

Тут наука поєднується з мистецтвом, надаючи маленьким відвідувачам можливість займатися шахами, читанням, фінансовою грамотністю, програмуванням, основами бізнесу та мистецтвом, а також вивчати англійську мову та переглядати дослідницькі фільми.

За словами президента МАН НАНУ Станіслава Довгого, вони надали інтерактивні експонати, пов’язані з акустичними хвилями та магнітним полем, понад 15 боксів, усередині яких є предмети. З їхньою допомогою потрібно розв’язувати задачі.

«Можна досліджувати танення льодовиків, переселення птахів. Досліджувати водорості у Південнокитайському морі. Ці технології дають великі можливості для дітей, і це дуже цікаво», – зазначив Довгий.

Також простору подарували близько 50 книг. Їх маленькі відвідувачі зможуть читати та обирати ті з них, що їм до вподоби. Стільки ж книг планують ще передати.

Під час відкриття підписали меморандум про співпрацю між МАН, науково-освітнім простором «Time to open» та місцевою владою. На базі Сокирянської громади планують заснувати відділення Малої академії наук.

Коментарі