Новини

У Чернівецькій обласній лікарні вперше провели лапароскопічну резекцію шлунка пацієнту з раком

У лікарні зазначили, що основна перевага такого виду операції в тому, що застосування лапароскопічних технологій дозволяє виконати хірургічне втручання більш прецинзійно, тобто більш точно і надійно.

Фото: Чернівецька обласна лікарня

Вперше у Чернівецькій обласній клінічній лікарні провели лапароскопічну резекцію шлунка пацієнту з раком.

Про це йдеться на офіційній сторінці медзакладу у фейсбуці.

У повідомленні йдеться, що резекція, часткове видалення, шлунка проводиться при різних захворюваннях шлунково-кишкового тракту.

«Завжди це оперативне втручання було дуже травматичним і пацієнти тривалий час перебували в післяопераційному періоді на стаціонарному лікуванні. Наразі в нашій лікарні це складне оперативне втручання проводять за найсучаснішими методикою за допомогою лапароскопічних технологій. Це дозволило суттєво знизити травматичність операцій, відповідно – зменшити тривалість післяопераційного періоду. Пацієнт швидко повертається до звичного життя й відновлює працездатність», — каже генеральний директор ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня» Дмитро Домбровський.

Як відзначають лікарі, суть такого експертного операційного втручання полягає у лапароскопічному видаленні ураженої пухлиною ділянки шлунка разом з оточуючою клітковиною та лімфатичними вузлами з наступним інтракорпоральним відновленням безперервності кишкового тракту.

Тобто всі етапи операції здійснюються за допомогою спеціального високотехнологічного обладнання через п’ять невеликих проколів у черевній стінці без розкриття очеревинної порожнини.
Основна перевага цього виду операції в тому, що застосування лапароскопічних технологій дозволяє виконати хірургічне втручання більш прецинзійно, тобто більш точно і надійно.

Коментарі