Новини

Сирський ухвалив рішення вивести війська з Авдіївки

Українські військові відійшли з Авдіївки на підготовлені позиції, щоб повернутися і завдати ще сильнішого удару армії РФ.

Військові поблизу Авдіївки, квітень 2023 року. Фото: Libkos/АР


Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський ухвалив рішення вивести підрозділи з Авдіївки, що на Донеччині, щоб уникнути оточення та зберегти життя і здоров’я військовослужбовців.

Про це генерал-полковник повідомив на своїй сторінці у фейсбуці, пише Громадське.

Сирський зауважив, що життя військових — «найвища цінність». Тепер захисники перейдуть до оборони на більш вигідних рубежах. За його словами, нині вживають заходів для стабілізації обстановки та утримання займаних позицій.

«Наші воїни гідно виконали свій військовий обов’язок, зробили все можливе для знищення найкращих російських військових частин, завдали ворогу значних втрат у живій силі та техніці», — заявив головнокомандувач.

Водночас командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський розповів, що військові вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції.

«У ситуації, коли ворог наступає по трупах своїх же солдатів із перевагою снарядів десять до одного, під постійними бомбардуваннями — це єдине правильне рішення», — додав командувач.

Українські військові відішли з Авдіївки на підготовлені позиції, щоб повернутися і завдати ще сильнішого удару армії РФ.

Про це заявив командир Третьої окремої штурмової бригади Андрій Білецький.

Коментарі