Новини

Угорщина долучилася до Коаліції з розмінування України

Міністр оборони Угорщини запевнив, що Сили оборони Угорщини проводитимуть тренування з протимінної діяльности у рамках роботи коаліції.

Угорщина долучилася до Коаліції з розмінування України

фото: Szalay-Bobrovniczky Kristóf / Facebook

Угорщина долучилася до Коаліції з протимінної діяльности на чолі з Литвою, що займатиметься розмінуванням території України.

Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомив міністр оборони Угорщини Криштоф Салай-Бобровницький. 

«Угорщина у кулуарах засідання міністерського рівня в Брюсселі підписала Заяву про намір із 20 іншими державами-членами НАТО щодо створення Коаліції з протимінної діяльности», – написав очільник угорського міністерства оборони.

Він також наголосив, що Сили оборони Угорщини зроблять свій внесок у роботу коаліції шляхом проведення тренувань із протимінної діяльности.

Коаліція на чолі з Литвою планує об’єднати та координувати наявну й майбутню допомогу Україні з розмінування від країн-донорів. Для досягнення цілей коаліції створюють фонд підтримки, зокрема і для придбання інструментів та обладнання для розмінування території України.

Нагадаємо, нещодавно «Шпальта» розповідала, що Палата представників США пішла на канікули до кінця лютого, не проголосувавши ухвалений Сенатом законопроєкт із пакетом допомоги Україні, Ізраїлю та іншим країнам-союзникам. У Білому домі розкритикували це рішення.

Коментарі