Новини

Польська прокуратура розпочала розслідування через висипане протестувальниками зерно з українських вантажівок

Польським активістам, котрі зірвали митні пломби та розсипали українське зерно, загрожує до п’яти років ув’язнення.

Фото: кадр із відео

В окружній прокуратурі Хелма, що в Польщі, розпочали розслідування через скидання зерна з трьох українських вантажівок.

Це сталося поблизу пункту пропуску «Ягодин-Дорогуськ» під час протесту польських фермерів, повідомляє «Суспільне».
За даними прокуратури, розслідування ведуть у двох напрямках: знищення майна та порушення митної безпеки. Винним у цьому загрожує до 5 років ув’язнення.

«У справі тривають процесуальні дії. Ми опитуємо свідків, забезпечуємо моніторинг і документування цих трьох транспортів, сказала речниця», – сказала речниця окружної прокуратури Агнешка Кепка.

Поліція стверджує, що учасники страйку зірвали митні пломби з трьох вантажівок, що рухалися з України в Литву, в результаті чого зерно частково висипалося на дорогу.
Посольство України у Польщі та міністр закордонних справ Дмитро Кулеба засудили дії польських фермерів, котрі спричинили псування українського зерна.
Нагадаємо, що фермери в Польщі розпочали загальнонаціональний страйк 9 лютого, який триватиме принаймні до 10 березня. Фермери виступають проти впровадження GreenDeal, імпорту сільськогосподарської продукції з України та вимагають підтримки тваринництва.
10 лютого фермери блокували роботу трьох пунктів пропуску на кордоні з Україною, але протест перед пунктом «Шегині-Медика» завершився, і рух вантажівок тоді відновили. 12 лютого вони розпочали акції протесту на інших пунктах пропуску, також заблокували рух вантажівок біля «Медика-Шегині».

Софія Король, студентка 4 курсу ЧНУ, спеціальність журналістика та кросмедійність

 

Коментарі