Новини

Реабілітація з допомогою арттерапії: У Чернівцях стартує проєкт «Психологічний театр імпровізації»

Заняття проводитимуть тренери Віктор Булига, Інна Даніліна, Іван Данілін.

Фото ілюстративне, Facebook/Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки

У Чернівцях у лютому стартує проєкт «Психологічний театр імпровізації». Його ініціатори – ГО «Міжнародний молодіжний театральний фестиваль «Чорні вівці». 

Про це повідомляє пресслужба проєкту.

Основна мета – сприяння психосоціальній реабілітації людей в умовах війни з допомогою арттерапії, зокрема одного з її засобів – «плейбек-театру». 

У проєкті можуть узяти участь як особи, котрі були вимушені через вторгнення росії залишити свої рідні домівки, так і чернівчани. 

Вік учасників/учасниць – від 16 років. 

Відбір триватиме до 26 лютого, відтак розпочнуться заняття, які проводитимуть тренери Віктор Булига, Інна Даніліна, Іван Данілін.

Іван Данілін

Аби взяти участь у відборі, потрібно заповнити гугл-форму за посиланням.

«Психологічний театр імпровізації зорієнтований на розкриття особистости через її самовираження, на опрацювання певних ситуацій через розповідання історій та надалі їхньої сценічної інтерпретації. Такий метод дає можливість не просто пережити певну ситуацію, а й подивитися на неї і на себе в ній по-іншому, інтерпретувати її мистецькими засобами. Ця форма театру поєднує в собі мистецтво і соціальну взаємодію. Учасники та учасниці вчаться співпрацювати з собою та з оточенням, бути одночасно і глядачами, й акторами, і співавторами», – йдеться у повідомленні.

Інна Даніліна

Окремо за мотивами різних історій, розказаних під час занять, створять п’єсу. Її спільна постановка тренерів з учасниками стане підсумком проєкту.

Проєкт відбудеться за сприяння програми «Culturehelps/Культура допомагає», що реалізовує ГО «Інша освіта» у партнерстві з німецькою організацією zusa за фінансової підтримки Європейської комісії.

 

Коментарі