Перша шпальта

«Тил. Медичний»: як у Чернівцях працює медична сфера сьогодні

У п’ятому випуску авторського проєкту «Шпальти» — «Тил. Медичний» — генеральний директор міської дитячо-клінічної лікарні Дмитро Білоус розповів про те, що вирізняє медицину у Чернівцях, як працює міська дитячо-клінічна лікарня та які проєкти нині там реалізують. Також Наталія Калмникова, начальниця Управління охорони здоров’я, розповіла про співпрацю з НСЗУ та якою нині є медична сфера у Чернівцях.

Медицина загалом в Україні та зокрема у Чернівцях останніми роками змушена була існувати та розвиватися в умовах COVID-19, а згодом і повномасштабного вторгнення. Але медики запевняють: попри те, що вона доволі виснажена, в нас усе ж є прогрес. Зокрема завдяки медреформі.

Як у Чернівцях працює медична сфера сьогодні? Чи користуються чернівчани безкоштовними послугами? Якою наразі є співпраця установ охорони здоров’я з НСЗУ? Чого не вистачає медицині у Чернівцях та чи існує поняття медичного фронту?

Відповіді на питання шукали разом із генеральним директорм міської дитячо-клінічної лікарні Дмитром Білоусом, а також з начальницею Управління охорони здоров’я Наталією Калмниковою. Про це дивіться у авторському проєкті «Шпальти» — «Тил. Медичний».

Дивіться також: «Тил. Туристичний»: як розвивається туризм у Чернівцях та чи мають попит екскурсії

Довідково

Команда «Шпальти» не підтримує фрази «в кожного свій фронт». Водночас, незважаючи на спроби ворога знищити українську націю, життя у нашій країні триває. Попри всі складнощі, різні сфери розвиваються, і ми не маємо права допустити того, аби через агресію росії всередині країни все занепало, адже цього ворог і добивається.

Відео створені з метою зʼясувати, чому важливо, аби під час воєнного стану розвивалися різні сфери життя, та чи насправді існує поняття різних фронтів, як про це говорить частина населення України.

Коментарі