Новини

На Буковині люди з інвалідністю можуть отримати грошову допомогу

Це стосується людей з інвалідністю з дитинства та дітей з інвалідністю.

Всесвітня продовольча програма ООН впродовж трьох місяців надаватиме людям з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю додаткову грошову допомогу.

Про це повідомляє  Департамент соціального захисту населення Чернівецької ОДА.

Йдеться про людей, які отримують менше ніж 3 250 гривень соціальних виплат від держави, не отримують виплати для ВПО (за винятком тих, хто мешкає на території активних або можливих бойових дій), а також допомогу від інших міжнародних організацій.

«Сума виплат від ВПП ООН – це різниця між 3 250 гривень і виплатами, які отримує людина. До прикладу, якщо допомога від держави становить 2 361 грн, ВПП ООН додатково виплатить ще 889 гривень», – йдеться у повідомленні.

Допомогу нараховуватимуть на банківські рахунки, або ж доставлять через Укрпошту. Жодних додаткових дій робити не потрібно.

Загалом за час програми 310 тисяч українців отримають допомоги на близько 800 мільйонів гривень.

Довідка.

Всесвітня продовольча програма (ВПП) — гуманітарна організація ООН, яка надає продовольчу допомогу у вигляді грошових переказів,  ваучерів (сертифікатів) та/або продуктів харчування постраждалим українцям. Допомогу надають за цільовими критеріями, які були  ухвалені у партнерстві з Міністерством соціальної політики України.

 

Коментарі