Новини

Кабмін дозволив ТЦК та СП працювати цілодобово

Відтепер, територіальні центри комплектування та соціальної підтримки мають права на цілодобову роботу, організацію проведення медичних оглядів та розгляд справ про адміністративні правопорушення.

Кабмін дозволив ТЦК та СП працювати цілодобово

Фото: АрміяInform

Кабмін вніс зміни до положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) і дозволив установам працювати цілодобово.

Про це повідомив постійний представник уряду у Верховній раді України Тарас Мельничук.

Відтепер, під час проведення мобілізації та/або під час дії правового режиму воєнного стану ТЦК та СП має цілодобове право на:

— розгляд справ про адміністративні правопорушення та накладення адмінстягнень відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення;

— організація з визначеною періодичністю проведення медичних оглядів та психологічних обстежень військово-лікарськими комісіями (ВЛК) військовозобовʼязаних і резервістів (для районних ТЦК та СП);

— ведення персонального якісного обліку призовників, військовозобовʼязаних та резервістів, облік транспортних засобів, що підлягають передачі ЗСУ та іншим військовим формуванням під час мобілізації та у воєнний час.

Нагадаємо, нещодавно Шпальта розповідала, що Верховна Рада підтримала у першому читанні урядовий законопроєкт про проходження військової служби та мобілізацію. До другого читання в проєкт закону внесуть зміни.

Коментарі