Новини

Зеленський призначив Олександра Сирського головнокомандувачем ЗСУ

Сирський раніше очолював Сухопутні війська.

Фото: novynarnia.com

Валерія Залужного звільнили з посади головнокомандувача ЗСУ. Замість нього головнокомандувачем став Олександр Сирський.

Про це Зеленський сказав у своєму зверненні.

За його словами, він чекає реалістичний детальний план дій ЗСУ на 2024 рік, який враховує реальну ситуацію на полі бою та перспективи.

Також Зеленський сказав, що відсьогодні до керівництва Збройними силами приступає нова управлінська команда. 

«Я хочу, щоб бачення війни було єдиним і в наших воїнів у Роботиному чи Авдіївці, і в Генеральному штабі та на Ставці», — сказав він.

Зеленський також розповів, що провів «десятки розмов» із командирами різного рівня.

«Я призначив генерал-полковника Сирського головнокомандувачем Збройних сил України. Сьогодні ж говорив із генералами Мойсюком та Забродським. Їхній досвід на службі державі», — повідомив глава держави.

За його словами, на керівні посади розглядають бригадних генералів Андрія Гнатова, Михайла Драпатого, Ігоря Скибюка та полковників Павла Палісу і Вадима Сухаревського.

Зеленський заявив, що вони служитимуть «під проводом найбільш досвідченого українського командувача», який має досвід Київської оборонної операції та Харківської визвольної операції.

Що відомо про Сирського?

З початком бойових дій на сході України був начальником штабу АТО. Його нагородили орденом Богдана Хмельницького III ступеня за бої на Дебальцевському плацдармі.

На початку повномасштабної війни був командувачем оборони Києва. Восени 2022 — навесні 2023 року керував обороною Соледара та Бахмута. З літа 2022 року був одним із командувачів контрнаступом ЗСУ на Харківщині.

Обіймав посаду командувача Сухопутних військ ЗСУ.

 

Коментарі