Новини

Військові отримали сертифікати на квартири від Володимира Зеленського

Президент особисто вручив документи полковнику Роману Мамавку та молодшому сержанту Богдану Магалясу.


Буковинці, Герої України, отримали сертифікати на квартири від Володимира Зеленського. Президент особисто вручив документи полковнику Роману Мамавку та молодшому сержанту Богдану Магалясу.

Про це йдеться на сторінці Чернівецької обласної ради.

Роман Мамавко – уродженець села Коболчина Сокирянської громади. Від 2014 року брав участь в антитерористичній операції та операції Об’єднаних сил на сході України. Після повномасштабного вторгнення військ його бригада майже 3 місяці обороняла місто Попасна на Луганщині. Стримуючи російських солдатів на цій ділянці фронту, військові під командуванням Романа Мамавка не давали можливости противнику підтягнути резерви у напрямку Києва та головних міст України.

Богдан Магаляс родом із села Вартиківців Кельменецької громади. На війну потрапив навесні 2022-го. До того проживав і працював за кордоном, але початок повномасштабного вторгнення припав на відпустку, яку він проводив в Україні. Прийшла повістка – і Богдан, який до того ні дня не служив у армії, вступив до лав Збройних сил. За фахом електромеханік, але став бойовим медиком. Навчався у Тернополі та Іспанії, у липні 2023 року пройшов спеціальну підготовку в Академії сухопутних військ у місті Толедо.

Загалом Володимир Зеленський вручив 30 сертифікатів на отримання квартир воїнам зі складу Сил оборони, яким присвоєно звання Героя України, та родинам полеглих Героїв.

Коментарі