Новини

У лебедів на озері в Чорториї виявили грип: де запровадили карантин

На прибережних територіях запровадили карантин.

На озері в селі Чортория Брусницької громади на Вижниччині 30 січня, зареєстрували випадок грипу диких лебедів. Через це населенню заборонили відвідувати прибережні ділянки озер.

На озері в селі Чорториї на Вижниччині 30 січня зареєстрували випадок грипу диких лебедів. Через це населенню заборонили відвідувати прибережні ділянки озер.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області.

«Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Вижницькій районній військовій адміністрації озера села Чорториї оголошені небезпечними щодо цього захворювання та накладено карантинні обмеження», – йдеться у повідомленні.

Крім того, у захисну зону ввійшли населені пункти в межах трьох кілометрів, а саме: у селі Чорториї та місті Вашківцях.

У зону нагляду потрапили населені пункти Вижницького району: Брусниця, Кальнівці, Нижні Станівці, Верхні Станівці, Виноград, Діброва,  Остра, Зеленів, Слобода-Банилів, Волока, Бабине, Карапчів, Замостя та населені пункти Чернівецького району: Неполоківці, П’ядиківці, Реваківці,  Клокічка, Берегомет та Оршівці.

Аби запобігти поширенню грипу, у Чорториї заборонили відвідувати прибережні ділянки озер.

Також фахівці з державної служби ветеринарної медицини будуть обліковувати поголів’я птиці у птахогосподарствах, приватних господарствах та здійснювати клінічний огляд.

 

Коментарі