Репортаж

У Чернівцях показали мультимедійну виставу «Азовсталь. Голоси»

У виставі показали 9 монологів, що описують голоси Азовсталі.

У Чернівцях показали мультимедійну виставу без натуралізму «Азовсталь. Голоси».

Це театральний проєкт про мужність захисників Маріуполя. Під час вистави використовують музику та відео з Азовсталі. Показують її у формі монологу.

«Це вистава з дев’яти символічних монологів, у яких об’єднані сотні голосів – тих людей, які тримали оборону Маріуполя, тримали Азовсталь 86 днів», – каже режисерка Валерія Демченко.

Актори грають реальних людей. Наприклад, Олександр Заїка втілює роль бійця Дмитра Ореста Козацького. Його фотографії з Азовсталі облетіли весь світ.

«Ми показуємо монологи зібраних образів та зібраних персонажів. У нас є голос Пташки, Діми Козацького, фото якого облетіли з Азовсталі весь світ, лікаря, матері. У нас також є голос Свободи – командира захисників Азовсталі. Це монологи зібраних образів, за якими стоять тисячі українців», – додає акторка та продюсерка вистави Ольга Собко.

Події у виставі відбуваються впродовж 86 днів оборони Маріуполя, на Азовсталі. Нині її вже показали в Чехії, Іспанії, Женеві та у декількох містах України.

Спочатку виставу творили для закордонного глядача. Вже під час перших показів у Києві усвідомили, що вона не менш важлива для українців.

Головний меседж – не забути про полонених захисників та зробити все можливе задля їхнього повернення додому.

Фото «Шпальти»

Коментарі