Новини

російські ракети Х-101 відрізняються від тих, які окупанти використовували 2022 року, — ГУР

росіяни модифікували крилаті ракети Х-101. Тепер озброєння оснащене активною системою радіоелектронної боротьби, активним захистом та тепловими пастками. 

Фото: ГУР

росіяни покращили крилаті ракети Х-101. Тепер вони відрізняються від тих, якими окупанти завдавали ударів по Україні 2022 року.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, пише «Громадське».

Він заявив, що ворог вчиться, і це вдається йому «досить-таки швидко». Так, росіяни модифікували крилаті ракети Х-101. Тепер озброєння оснащене активною системою радіоелектронної боротьби, активним захистом, тепловими пастками тощо.

На тлі того, що російське військо «вчиться», Скібіцький відкинув можливість переходу в глуху оборону.

«Ми маємо розвивати все: і протиповітряну оборону, і дбати про захист ВПК, і щоб він давав продукцію, і ми маємо вживати, зокрема, і контрнаступальних заходів для того, щоб не допустити втрат територій. І досвід 2023 року нам це показав», – резюмував представник української розвідки.

Раніше «Шпальта» розповідала, що на кінець 2023 року від початку повномасштабного вторгнення російські війська запустили по Україні понад 7500 ракет.

Коментарі