Новини

Україна виграла перший тенісний трофей у новому році: що відомо

Українка Людмила Кіченок виграла парний турнір WTA в Брисбені разом з Єленою Остапенко. 

виграла ВТА

Людмила Кіченок та Єлена Остапенко. Фото: Getty Images


Людмила Кіченок виграла перший парний турнір WTA у новому сезоні. Українка тріумфувала в австралійському Брисбені у дуеті з латвійкою Єленою Остапенко.

Про це пише Суспільне Спорт.

Кіченок та Остапенко, півфіналістки парних Вімблдона та Ролан Гаррос, проводили перший спільний турнір від початку жовтня 2023 року. Вигравши два титули у 2022-му, минулий сезон вони завершили без трофеїв.

У Брисбені українсько-латвійський тандем отримав п’ятий номер посіву. На шляху до фіналу Кіченок та Остапенко здобули три перемоги, одна з яких стала технічною.

Кіченок та Остапенко пробились у шостий спільний фінал. Їхніми суперницями стали несіяні Грет Міннен (Бельгія) і Хізер Вотсон (Велика Британія).

«Я б хотіла присвятити нашу сьогоднішню перемогу українському народу, який щодня веде важку боротьбу», — сказала Людмила Кіченок після фінального матчу.

 

Це дев’ятий парний трофей у кар’єрі Кіченок. Найпрестижніші титули українки на цьому рівні — дві перемоги на Малому підсумковому турнірі (у 2018-му з Надією Кіченок та у 2019-му зі словенкою Андреа Клепач) та виграш турніру WTA1000 у Цинциннаті.

Раніше «Шпальта» розповідала, що спортсмени чернівецького клубу танцювального спорту «Карнавал» посіли кілька призових місць на чемпіонаті Європи, що відбувся у столиці Латвії — Ризі.

Коментарі