Новини

За рік комунальні підприємства Чернівців отримали понад 60 мільйонів прибутку: які залишаються збитковими

Здебільшого комунальні підприємства міста стали прибутковими, проте три залишаються збитковими.

Здебільшого комунальні підприємства стали прибутковими

За 2023 рік комунальні підприємства Чернівців  отримали понад 62 мільйони гривень прибутку. Про це під час річного звіту повідомив міський голова Роман Клічук.

З його слів, за три роки більшість підприємств вивели зі збиткового стану. Проте залишилися три збиткових підприємства: «Чернівціводоканал», «Чернівцітеплокомуненерго» та Міжнародний аеропорт «Чернівці» імені Леоніда Каденюка.

Останній наразі неможливо використовувати, а щодо інших двох, то перед Теплокомуненерго, за словами Клічука, через різницю в тарифі держава заборгованість 476 мільйонів гривень. Через це на кінець року підприємство має збитків на 200 мільйонів гривень та 360 мільйонів гривень заборгованості за енергоносії.

З міського бюджету підтримка підприємства за рік склала 125 мільйонів гривень. Ці кошти пішли на підготовку до опалювального сезону.

«Водоканал – одне з підприємств, які найбільше відчули на собі підняття вартості електроенергії, бо тарифи на воду залишилися старими», — каже міський голова.

Відтак підприємство недоотримало орієнтовно 150 мільйонів гривень. Через це міська рада підтримала підприємство виділенням коштів на загальну суму у 200 мільйонів. Ці кошти використали на підтримку роботи Водоканалу та капітальні видатки (ремонт мереж та обладнання).

Нагадаємо, Шпальта розповідала, що у Чернівцях планують реконструкцію кіноконцертної зали.

Коментарі