Новини

Клічук розповів, чому міськрада Чернівців не афішує надану військовим допомогу

Роман Клічук каже, що бригадам допомагають лише грошима, а командири підрозділів самотужки визначають, що придбати за отримані кошти.

Міський голова Роман Клічук

Міська рада Чернівців озвучує лише суму коштів, які виділяють із бюджету на підтримку військових. Що саме бойові підрозділи купують за ці гроші – не афішують.

Про це під час звіту про свою роботу за рік повідомив міський голова Чернівців Роман Клічук.

«Кожне місто йде своїм шляхом в плані комунікації. На прохання командирів бригад торік і цьогоріч просто перераховували кошти на їхні рахунки. І вони вже самотужки закуповували те обладнання та спорядження, яке потрібно підрозділу», – каже Клічук.

За його словами, є один виняток, який був цього року – на прохання командира однієї з бригад, міська рада спробувала самостійно закупити запчастини для автомобілів, дрони та інші речі, які попросив військовий.

«За кошти громади ми не маємо права закуповувати будь-що військового призначення, а частини мають право. Тому досі здебільшого просто перераховували їм кошти. Якщо ми виділили 500 мільйонів гривень — яка різниця, на що їх витратили військові? Вони точно взяли те, що їм потрібно», – каже міський голова.

З його слів, для детальнішого оприлюднення допомоги міськрада повинна отримати згоду від військових. Якщо отримають, лише тоді детально оприлюднять усі запити. Можливо, без вказівки назв бригад, які отримали допомогу.

Раніше Шпальта розповідала, як можуть (і чи повинні) утримувати армію місцеві влади.

Коментарі