Новини

Понад 80% українців, які голосували у 1991 році, зараз проголосували б за Чорновола — КМІС

Опитування проводили у листопаді та грудні цього року. 

Фото з відкритих джерел


Понад 80 % українців, які мали право голосу у 1991 році, нині проголосували б за Чорновола.

Про це йдеться у результатах соціологічного дослідження Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), пише Громадське.

Абсолютна більшість українців сказала, що обрала б В’ячеслава Чорновола, а не Леоніда Кравчука.

Загалом серед нинішніх українців 74% зараз проголосували б за Чорновола. За Кравчука віддали б свій голос 13%. У перерахунку до тих, хто голосував би й визначився з вибором, 86% голосів віддали б за Чорновола і 14% — за Кравчука.

Серед респондентів, які справді в 1991 році мали право голосу (зараз це люди у віці 50 років і старші), 81% проголосували б за Чорновола і 10% — Кравчука.

Така тенденція спостерігається у всіх регіонах. Відносно найбільше проголосували б за Чорновола на заході. Це близько 86 % серед усіх респондентів.

«Ми бачимо, як нинішнє покоління дивиться на вибір попередників у 1991 році, проте не знаємо, якою буде оцінка вже наступних поколінь українців. У будь-якому випадку потрібно пам’ятати, що Україна змогла пройти бурхливий і складний період з 1990-х років, а серед населення поступово кристалізувалося самоусвідомлення як єдиної української політичної нації», — зауважив директор КМІС Антон Грушецький.

Коментарі