Новини

На свята польські фермери призупинять протест на кордоні

Водночас на Різдво перевізники на пункті пропуску в Дорогуську будуть посилювати блокаду.

Фото: WOJTEK RADWANSKI/AFP via Getty Images


Польські фермери заявили, що з 24 грудня призупинять акцію протесту на пункті пропуску «Медика — Шегині». Водночас перевізники на пункті пропуску в Дорогуську будуть посилювати блокаду.

Про це організатори протестів повідомили польському виданню RMF24 і Reuters, пише Громадське.

Роман Кондрув з організації «Ошукане село», який організовував протест на пункті «Медика — Шегині», зазначив, що його призупинять від сьогодні, 24 грудня, до 2 або 3 січня.

Також, за його словами, якщо він отримає письмову заяву від прем’єр-міністра про виконання їхніх вимог, то акцію, ймовірно, не відновлюватимуть.

У польському Міністерстві сільського господарства також підтвердили, що протест на КПП «Медика — Шегині» призупинили з 8 ранку. Міністр Чеслав Секерський запевнив фермерів, що їхні вимоги виконають, але «для цього потрібен час».

За його словами, щоб виконати деякі вимоги, потрібні кошти з державного бюджету. Над цим зараз працюють, зазначив Секерський.

Водночас одна з лідерів протесту перевізників на іншому пункті пропуску, в Дорогуську, Едита Озигала заявила, що кордон з Україною блокуватимуть і на Різдво. Крім того, блокаду посилять: пропускатимуть лише одну вантажівку на три години замість трьох, як було раніше.

Раніше «Шпальта» писала, що партія українських вантажівок, яку везли залізницею, вже у Польщі. Українська та польська сторони узгодили всі питання щодо перевезень та оформлення митних і прикордонних процедур.

Коментарі