Афіша, Новини

Кава, декорації, українська кухня та майстер-класи: у Чернівцях відбудеться ярмарок до українського Різдва

Частину виручених коштів передадуть на підтримку ЗСУ. 

Ярмарок у Чернівцях

Ілюстрацію надали організатори

У суботу, 23 грудня, у Чернівцях на Театральній площі відбудеться ярмарок до українського Різдва. Це частина проєкту «Українське Різдво», що реалізовує чернівецька команда мережі кавʼярень та точок to go.

На ярмарку буде фуд корт із традиційною святковою українською кухнею, де готуватимуть гастромитці. Готуватимуть пісний борщ, класичний банош, традиційну кутю із франжипаном та вишнями. Гостей пригощатимуть різдвяною випічкою: шоколадною бабкою, рогаликами із різноманітними додатками, завиванцем, мачаниками, веганськими пампушками

«Також гостей познайомлять із скарбами українського виноробства. І не менш важливими парнерами ярмарку стануть митці, які створюють продукти, що відтворюють українську культурну спадщину з сучасним креативним поглядом у своїх товарах, майстри та майстрині, що власноруч створюють автентичні різдвяні декорації», — зазначають організатори. 

Фото надали організатори

Гості матимуть можливість за донат долучитись до майстер-класів зі створення різдвяних вінків, святкових свічок та композицій із сезонних рослин.

«Святкової атмосфери на ярмарці додадуть співи колядок та щедрівок від колективу Ґердан, а також діджей-сети із традиційними українськими піснями у сучасній обробці», — додають організатори. 

Ілюстрацію надали організатори


Довідка 

Головна місія проєкту «Українське Різдво» — популяризувати та підсилювати українську культуру та традиції, щоб не переймати чуже, а плекати та нарощувати своє. Бренд поставив собі за ціль втілювати цю місію через продукт свого виробництва — свіжообсмажену каву, та сервіс своїх кав’ярень.

У рамках проєкту створили лімітовану лінійку кави та дріпів із у святковому пакуванні. На кавʼярнях оздобили декорації із українською різдвяною символікою. Про традиції святкування українського Різдва, символізм та звичаї команда розповіла на сайті. Його створили для поширення ідеї та наповнили за підтримки етнологині та письменниці Дарʼї Анцибор.

Раніше «Шпальта» писала, що у Чернівцях, у Палаці «Академічний» відбудеться благодійний концерт «На Різдво». Для глядачів готують прадавні колядки, водіння Кози та улюблені пісні. Також на заході збиратимуть кошти для потреб Збройних сил України. Концерт розпочнеться о 19:00. Вхід на подію вільний.

Коментарі