Новини

Школярка з Буковини встановила рекорд України з володіння англійською мовою

Випускниця Заставнівського опорного ЗЗСО стала наймолодшою українкою, яка підтвердила володіння англійською мовою на рівні С-1 Academic. 

Школярка з Буковини встановила

Школярка з Буковини встановила рекорд України з володіння англійською мовою

Буковинка Діана Бурдейна стала наймолодшою українкою, яка підтвердила володіння англійською мовою на рівні С-1 Academic. Цим самим школярка встановила рекорд України.

Про це повідомила керівниця Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова.

Діана Бурдейна – учениця 11-Б Заставнівського опорного ЗЗСО в місті Заставна. У буковинки такий рівень володіння англійською мовою, як зазвичай у 20-річних випускників вищих навчальних закладів у разі успішного складання іспиту.

«Їй 16 років, а такого рівня знань англійської мови, як правило, здобувають 20-22-річні випускники вищих навчальних закладів у разі успішного складання іспиту. Адже це просунутий академічний рівень і п’ятий показник за шкалою CEFR (Загальноєвропейської компетенції володіння іноземною мовою). Це ті знання, які дають змогу не лише глибоко відчувати мову у найширшому спектрі складних тем, а й розпізнавати прихований сенс, вживати ідіоми, специфічну лексику, термінологію, робити синхронні професійні переклади. Також ефективно використовувати англійську мову в академічних колах і впевнено комунікувати в науковому середовищі», — пише Лана Вєтрова. 

Раніше «Шпальта» розповідала, що у Чернівцях встановили рекорд України з кількості страв із гарбуза. На одній локації представили 454 страви. Національний рекорд 27 жовтня на десятому фестивалі-ярмарку «Свято гарбуза».

Коментарі