Новини

В енергосистемі України — важка ситуація: чи стосується це Буковини

Застосовувати аварійну допомогу будуть зі Словаччини, Румунії та Польщі. Нині ж ліміти споживання не запроваджують, а графіків вимкнень не вводять. 

В енергосистемі України — важка ситуація: чи стосується це Буковини

В енергосистемі України — важка ситуація: чи стосується це Буковини/Фото: Економічна правда

Сьогодні, 7 грудня, похолодання збільшило споживання електроенергії в Україні. Це призвело до виникнення дефіциту в енергосистемі.

Про це повідомляє Укренерго.

Аби збалансувати енергосистему, з 11:00 по 19:00 будуть застосовувати аварійну допомогу зі Словаччини, Румунії та Польщі. Українців закликають ощадливо споживати електроенергію.

«В енергосистемі склалася важка ситуація. Споживання через похолодання перевищує прогнозоване на 2,7%. Це еквівалентно роботі 2 додаткових блоків теплових електростанцій. Але на електростанціях наразі немає вільних потужностей. На деяких блоках теплоелектростанцій тривають ремонтні роботи, а сонячні електростанції не можуть працювати на максимумі своїх можливостей через щільну хмарність по всій країні», – зауважують в Укренерго.

Також нагадують, що аварійна допомога – екстрений захід для балансування енергосистеми. Водночас поки ліміти споживання не запроваджують, графіки вимкнень не вводитимуть та не прогнозують.

Станом на ранок 7 грудня через бойові дії та з інших причин без світла залишається 408 населених пунктів. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Харківській, Херсонській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться залежно від ситуації з безпекою та з дозволу військових. Через технічні порушення є знеструмлені споживачі в Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Читайте також: Відкласти праски та електрогрилі до комори: у обленерго закликають чернівчан економити електроенергію

Коментарі