Новини

Львівські фахівці оцифровували резиденцію митрополитів у Чернівцях

Для диджиталізації використали 2 методи оцифрування: лазерне сканування та фотограмметрія.

оцифровували резиденцію митрополитів у Чернівцях Фото: Instagram/skeiron.llc

Львівські фахівці оцифрували колишню резиденцію митрополитів у Чернівцях. Там нині Чернівецький національний університеті імені Юрія Федьковича. 

Про це йдеться на сторінці компанії «Skeiron» в інстаграмі.

«Диджиталізація Чернівецького національного університету відбулася в межах проєкту з охорони культурних цінностей та спадщини Буковини. В межах якого реалізована не тільки цифрова документація колишньої Резиденції митрополитів, а й придбання обладнання для забезпечення збереженості, оцифрування та фіксації експонатів Музеїв університету та музею у Воловці», – йдеться у повідомленні.

Для диджиталізації використали 2 методи оцифрування: лазерне сканування та фотограмметрія. Під час сканування зробили понад 3000 станцій сканером. Також приблизно 20 000 фотографій для фотограмметрії. Роботи на обʼєкті тривали понад місяць, а обробка даних – близько чотирьох.

«І в результаті ми маємо 3D-модель Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, яку можна використовувати різними способами: як основу для вимірювань, креслень, моделей для проєктної документації реставрації», – додають у компанії.

Раніше «Шпальта» розповідала, що в Україні створюють інтерактивну мапу з 3D-моделями архітектурних пам’яток. Там буде і Резиденція митрополитів Буковини.

Оцифровували резиденцію митрополитів. Фото

Фото: Instagram/skeiron.llc

Фото: Instagram/skeiron.llc

Коментарі