Новини

В енергосистемі України — дефіцит: чи стосується це Буковини

Дефіцит пов’язаний зі зростанням споживання через важкі погодні умови. Ще одна з причин – одночасне під’єднання до мережі тисяч користувачів із постраждалих від негоди регіонів.

Фото: Diz Play/Unsplash

Сьогодні, 29 листопада, в енергосистемі України зафіксували дефіцит. Споживачів закликають економити електроенергію.

Про це повідомило Укренерго.

Дефіцит пов’язаний зі зростанням споживання через важкі погодні умови. Ще одна з причин – одночасне під’єднання до мережі тисяч користувачів із постраждалих від негоди регіонів.

Загалом через негоду знеструмлено 368 населених пунктів у Дніпропетровській, Закарпатській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Херсонській, Черкаській, Чернігівській областях.

«Водночас електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб задовольнити всі потреби споживачів: сонячні електростанції майже не працюють через щільну хмарність у всіх регіонах, а на теплових електростанціях деякі блоки ще перебувають у ремонті. В енергосистемі зараз склалася важка ситуація. Споживачам сьогодні зранку і впродовж дня потрібно більше електроенергії, ніж можуть виробити всі українські електростанції. Ощадливо споживайте електроенергію протягом усього дня до 18:00», – зазначають в Укренерго.

Також додають, що ощадливе споживання не означає, що потрібно вимкнути все в домі і сидіти в темряві. Достатньо вимкнути світло там, де воно в цей момент не потрібно, й уважно поставитися до того, як ви користуєтеся потужними електроприладами: залишити працювати тільки найнеобхідніше, а всі нетермінові справи перенести на вечір та ніч після 18:00.
Читайте також: Відкласти праски та електрогрилі до комори: у обленерго закликають чернівчан економити електроенергію

Коментарі