Новини

У Чернівцях продовжують приймати заявки на співфінансування ремонту ліфтів: як скористатися програмою

Ліфти, внутрішні мережі та приміщення є спільною власністю мешканців багатоквартирного будинку. Вони несуть відповідальність за їх стан та справність.

Програма співфінансування ремонту ліфтів

Архівне фото “Шпальти”

Міська рада Чернівців співфінансує капітальний ремонт ліфтів у місті. Місцеві жителі витрачатимуть до 20% від загальної вартости робіт.

Про це нагадують у пресслужбі ЧМР.

У 2023 році на реалізацію програми виділили 3,3 млн грн, а частка співвласників становила лише 0,6 млн грн. Загалом упродовж трьох років на умовах співфінансування відремонтували 32 ліфти.

«Хотілось би більше, адже це не тільки про комфорт, а й про безпеку. Цьогоріч тричі продовжували термін прийому заявок; проводили роз’яснювальну роботу. Найактивніше відгукуються ОСББ та ЖБК, а співвласники інших форм управління чомусь ігнорують проблеми», — зазначають у повідомленні. 

У міськраді також нагадують, що ліфти, всі внутрішні мережі та приміщення (підвал чи горище) є спільною власністю мешканців багатоквартирного будинку. Вони й несуть відповідальність за їх стан та справність.

Окрім цього в раді закликають співвласників будинків скористатися програмою співфінансування. У 2024 році продовжать виділяти на неї гроші.

Аби скористатися програмою ремонту шахт ліфтів необхідно

— на першому поверсі: договір на технічне обслуговування і ремонт ліфтів з КП «Чернівціміськліфт».

— для другого поверху має бути експертне обстеження ліфта. Ці роботи проводять спеціалізовані організації.

— для третього необхідно підписати протокол про спільне волевиявлення співвласників будинків про згоду на виконання ремонту чи модернізації ліфта. Для такої згоди достатньо рішення 75% співвласників.

— на четвертому: потрібно принести заяву й оформлений протокол-згоду

— на п’ятому, шостому, сьомому: вашим питанням повністю займається підприємство з департаментом: формує пакет документів для включення саме вашого ліфта в Програму будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів житлово-комунального господарства в м. Чернівцях.

— на восьмому: спільне фінансування капітального ремонту на пільгових умовах: 80% з міського бюджету і 20% дольова участь співвласників.

Коментарі