Новини

Нові залізничні сполучення до Чернівців: Укрзалізниця презентувала графік руху поїздів на 2024 рік

У наступному році відновлять історичне сполучення Закарпаття з Буковиною через Славське. Також з’явиться пряме сполучення з Кременчуком.

Укрзалізниця презентує нові залізничні сполучення до Чернівців

Фото ілюстративне

Укрзалізниця презентувала графік руху поїздів на 2024 рік. Є нові залізничні сполучення до Чернівців.

Про це йдеться на сайті АТ «Укрзалізниця».

Укрзалізниця запровадить нові сполучення 

Чернівці вперше отримають пряме сполучення з Кременчуком. №129/130 «Кременчук — Чернівці» курсуватиме через день.  Потяг «Запоріжжя — Чернівці» курсуватиме щоденно та поєднає Буковину з Івано-Франківськом, Львовом, Дніпром та Запоріжжям.

Потяг №345/346 «Ужгород — Чернівці» курсуватиме щоденно. Це дозволить відновити історичне пряме сполучення Закарпаття з Буковиною через популярний гірськолижний курорт у Славську.

Загалом у новому графіку руху поїздів на 2024 рік Укрзалізниця призначає 14 нових рейсів: 11 внутрішніх та 3 міжнародних. Крім того, хочуть покращити 19 рейсів територією України та за кордон, нові сполучення для регіонів.

«У новому сезоні наших пасажирів чекають нові міжнародні поїзди Дніпро — Хелм, Чоп — Відень та Чоп — Прага. Загалом за час війни ми відбудували широку мережу міжнародних маршрутів. За обсягами практично компенсували трафік регулярних авіаційних рейсів», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Новий графік руху поїздів на 2024 рік розробляють з урахуванням відгуків пасажирів. Понад сім тисяч користувачів мобільного застосунку Укрзалізниці дали свої пропозиції щодо запровадження маршрутів. Відтак основний акцент зробили на покращенні дефіцитних сполучень. Йдеться про міжнародні та гірські сполучення.

«Саме гірський напрямок на піку літнього сезону став найбільш популярним серед організованих груп дітей на оздоровленні з прифронтових регіонів, а також військовослужбовців у заслужених відпустках», — додають в АТ «Укрзалізниця». 

Раніше «Шпальта» писала, що Чернівці отримали залізничне сполучення з Варшавою. Маршрут організований через станцію «Рава-Руська». Наразі маршрут працює у пересадковому форматі на станції Рава-Руська, що на Львівщині. і і і і і і і і і і і і і і і і і і і і і і і і і і і і і і і і і і і і і і і і і і і  і і і і і і і

Коментарі