Новини

Реєстрація шлюбу та народження: у чернівецькому ЦНАПі з’явились нові послуги

У центрі можна отримати свідоцтво про народження та шлюб, а в окремому приміщенні — свідоцтво про смерть. 

У Чернівецькому центрі надання адміністративних послуг відтепер можна отримати свідоцтва про народження, шлюб та смерть. 

Детальніше про нововведення розповіли Чернівецький міський голова Роман Клічук та секретар виконавчого комітету міськради Сергій Добржанський.

У міській раді зазначили, що це рішення прийняли, зважаючи на стан та якість надання послуг у попередньому приміщенні Міністерства юстиції на вулиці Ольги Кобилянської, 7. 

«Те, що відбувається у тому приміщенні неприпустимо, тому що це неякісно. Це сумно коли в одному приміщенні і плачуть, і сміються» — зазначив Сергій Добржанський.

Регіональний підрозділ Мін’юсту до кінця року планують перенести до Палацу урочистих подій, зазначив Чернівецький міський голова Роман Клічук.

«Ми уже рік, як домовились, що вони переїдуть у Палац урочистих подій. Сподіваюсь, до нового року це вдасться зробити. Тому в майбутньому люди зможуть отримувати всі ці послуги як у них, так і в ЦНАПі», — каже міський голова.

Вартість послуг також не зміниться, додав посадовець. 

«Платити потрібно буде лише за державне мито. Тобто ціни залишаться ті самі, що були в Міністерстві юстиції. Є затверджені суми, і вони не будуть відрізнятися», — зазначив Роман Клічук. 

Послуги надаватимуть у двох окремих кабінетах. У першому через електронну чергу можна буде отримати свідоцтво про народження та шлюб. Державна реєстрація смерті відбуватиметься тільки у формі «живої черги», додали у міськраді. 

Разом з цими нововведеннями у ЦНАПі міста загальна кількість адмінпослуг збільшилась до 295. 

Коментарі