Новини

На підтримку ветеранів та їх сімей у держбюджеті на 2024 рік передбачили близько 14 мільярдів

Кошти передбачені на забезпечення житла, заходи з реабілітації грошову допомогу. 

Фото: 18000.com.ua

У четвер, 9 листопада, Верховна Рада України ухвалила у другому читанні законопроєкт «Про Державний бюджет України на 2024 рік». У ньому передбачено 13 млрд 554,2 мільйона гривень на фінансування державної ветеранської політики в Україні. 

Про це повідомили у Міністерстві у справах ветеранів України на сторінці у фейсбуку. 

«Завдяки спільній та продуктивній роботі Мінветеранів з Офісом Президента України, парламентським Комітетом з питань бюджету, Урядом та Міністерством фінансів нам вдалося у 2 рази збільшити суму бюджетних призначень на реалізацію нової державної ветеранської політики із людиноцентричним підходом», — наголосила Міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Частку розміром майже 6 мільярдів виділять на забезпечення житлом понад 2 тисяч ветеранів війни та членів їх родин.

Ще майже 4 мільярди виділять на інститут помічника ветерана. У 2024 році проєкт запрацює по всій Україні, у рамках якого 15 тисяч помічників ветеранів надаватимуть демобілізованим воїнам та членам їхніх сімей сервісну підтримку за принципом «рівний з рівним».

Понад 2,5 мільярди передбачено на заходи з ментальної, спортивної, фізичної, психологічної реабілітації та професійної адаптації захисників і захисниць. Коштів виділено у 5 разів більше, ніж цьогоріч.

Понад пів мільярда спрямують на будівництво та утримання Національного військового меморіального кладовища.

Ще понад 400 мільйонів заклали на виплату одноразової грошової допомоги у разі загибелі або інвалідності ветеранів війни, а майже 250 мільйонів — на функціонування Українського ветеранського фонду.

Коментарі