Новини

На Буковині шістьом громадам виділять по 70 тисяч доларів, аби ті втілили проєкти пріоритетної послуги

На зборах мешканців обговорили якість послуг у громаді та визначили, які з них потребують вдосконалення. Після цього кожна громада зможе отримати допомогу в розмірі 70 000 доларів від Програми «USAID DOBRE» на втілення проєкту пріоритетної послуги.

Фото надала Тетяна Вербицька 

На Буковині шістьом громадам допоможуть втілити проєкти пріоритетної послуги для мешканців. Програма «USAID DOBRE» виділить по 70 тисяч доларів шістьом громадам на відповідні проєкти.

Про це повідомляє Тетяна Вербицька, координаторка з комунікацій програми «USAID DOBRE» у західних регіонах України.

«Визначити, яка послуга місцевого самоврядування найважливіша для мешканців, розробити її концепцію та втілити в життя за допомогою Програми “USAID DOBRE” – таку можливість отримали 6 громад-партнерок із Чернівецької области», – йдеться у повідомлені.

Зокрема, на зборах мешканців вони обговорили якість послуг у громаді та визначили, які з них потребують вдосконалення.

У Глибоцькій, Вижницькій, Усть-Путильській, Великокучурівській, Недобоївській та Хотинській громадах оцінили потреби мешканців у вдосконаленні місцевих послуг у форматі «Світове кафе».

За підсумками таких зустрічей визначили чотири-п’ять послуг, на які кожній громаді варто звернути увагу. А згодом провели оцінку потреб за більш складною методикою, визначили пріоритети та розробили програми удосконалення послуг.

Після цього кожна громада зможе отримати допомогу в розмірі 70 000 доларів від Програми «USAID DOBRE» на втілення проєкту вдосконалення пріоритетної послуги.

Програма «USAID DOBRE» запропонувала громадам розглянути їхню потребу у вдосконаленні послуг місцевого
самоврядування в категоріях:
– комунальний блок (водопостачання та водовідведення, теплопостачання, управління багатоквартирними будинками та вивезення твердих побутових відходів);
– соціальний блок (адміністративні та соціальні, медичні послуги, підтримка внутрішньо переміщених осіб);
– послуги, які стосуються якости середовища (благоустрій, громадський транспорт, вуличне освітлення, пожежна охорона та громадська безпека);
– людський розвиток та дозвілля (освіта, культура і спорт).

Вижницька громада обрала послугу водопостачання. Спортивний розвиток – у пріоритеті мешканців Усть-Путильщини. У Хотинській громаді обрали благоустрій, у Великокучурівській – поводження із ТПВ. Ще дві громади-партнерки – Глибоцька та Недобоївська – висловилися за покращення доріг і тротуарів.

 

Коментарі