Новини

Український письменник за донати за книгу зібрав понад 50 тисяч на підтримку ЗСУ

Заходи відбулися у Кракові, Гданську, Берліні, Франкфурті та Лейпцигу.

Фото надали у «Видавництво 21»

З 19 жовтня до 1 листопада тривав благодійний тур «Війна триває» містами Європи українського письменника Андрія Мероника з щоденником війни «24.02». Книжка побачила світ у чернівецькому «Видавництво 21». 

Про це повідомили у видавництві.

Фото надало «Видавництво 21»

Заходи відбулися у Кракові, Гданську, Берліні, Франкфурті та Лейпцигу. Письменник зорганізував виступи, лекції та зустрічі з читачами. 

«Тур «Війна триває» не тільки привернув увагу до проблем війни, але й допоміг освіжити спогади багатьох людей про трагічні події останніх років. Адже, за словами учасників зустрічей, побут та відсутність тривог доволі швидко змушують забути про ті жахливі речі, що відбуваються на фронті», – йдеться у повідомленні.

Фото надало «Видавництво 21»

Книгу «24.02» не продавали, а обмінювали на донат. Загалом було обміняно близько 100 книг на суму понад 50 000 грн. Усі гроші спрямують на допомогу ЗСУ, зокрема, ремонт евакуаційної техніки.

Зазначають, що успішний приклад книжки «24.02» в Україні надихнув багатьох відновити роботу над своїми матеріалами, публікувати їх і підіймати нову хвилю уваги до нашої країни у світі.

Щоденник війни «24.02» планують перекласти німецькою та польською мовами. Втім, буде це друкований чи електронний варіант – автор поки не розголошує.

 

 

Коментарі