Новини

У Чернівцях відремонтують приміщення у лікарні «швидкої» на Фастівській

Завершення проєкту очікують у першому кварталі наступного року.

Приміщення Чернівецької лікарні швидкої медичної допомоги відремонтують за грантові кошти. Також закуплять нове медичне обладнання та навчатимуть лікарів. 

Про це повідомляє Чернівецька обласна рада.

Заходи виконають у межах транскордонного проєкту спільної операційної програми «Румунія-Україна-2014- 2020» під назвою «Підвищення готовності до надзвичайних ситуацій медичних закладів Чернівецької області та Сучавського повіту».

«Мета проекту – поліпшити якість служби екстреної медицини на україно-румунській транскордонній території за стандартами Європейського Союзу через створення спільного протоколу дій та більш ефективне устаткування», – йдеться у повідомленні.

Фото: Чернівецька обласна рада

На ці заходи із загального бюджету проєкту передбачено майже 1 100 000 євро.

За словами генерального директора лікарні швидкої медичної допомоги Олександра Грушка, наразі завершують ремонт травмпункту, кардіовідділення та приміщення рентген-служби. Одночасно проводяться тендери та закупівля необхідного медичного обладнання. 

Завершити проєкт планують у першому кварталі наступного року.

Також у межах проєкту планують навчання лікарів, організувати міжнародну конференцію, а ще розробити спільний протокол реагування на надзвичайні ситуації у сфері медицини катастроф на транскордонні території.

 

Коментарі