Новини, Репортаж

«Несемо відповідальність за долю азовців»: у Чернівцях представили виставку «Очі Маріуполя»

На фотостендах зображені історії захисників «Азовсталі», а головна мета виставки «Очі Маріуполя» — збір коштів на підтримку бригади АЗОВ НГУ.

На вулиці Ольги Кобилянської в Чернівцях презентували мандрівну виставку «Очі Маріуполя». Кожен із семи представлених фотостендів присвячений одному з бійців, які тримали оборону Азовсталі протягом 86 днів восени минулого року.

Локацію для виставки вибрали не випадково, — розповідає заступник Чернівецького міського голови Юрій Лесюк, — адже саме на вулиці Ольги Кобилянської її зможуть побачити якомога більше чернівчан.

«Найважливіше — не забувати, що ми несемо моральну відповідальність за цих людей, які перебувають у полоні. Ми маємо зробити все можливе, щоб  про них не забули, і тоді це питання будуть вирішувати», — підсумовує посадовець.  

Виставку створили благодійники з «Фонду родини Квятковських» на базі однойменної книги Анастасії Дмитрук. Директор благодійної організації Євген Сапожніков розповідає, що окрім Чернівців, виставка уже встигла побувати у Львові та Івано-Франківську. 

«На фотостендах представлені світлини з самої книги. Це фотографії “азовців” та їхні листування з близькими, які зібрала авторка. Також тут є QR-коди, за якими можна задонатити на потреби бригади чи придбати книгу», — каже Євген Сапожніков.

Вартість української версії книги «Очі Маріуполя» — 800 гривень.

Також організатори створили окремий стенд, у вигляді медичних нош, присвячений трагедії в Оленівській колонії. Євген Сапожніков додає – на ньому написані імена військовополонених, вбитих під час цього теракту.

Побачити виставку у Чернівцях можна упродовж наступних двох тижнів. 

Фото Ігоря Константинюка

Коментарі